Sultani Bezelye Kızartması

Sultani Bezelye Kızartması
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yeteri kadar su

2 adet yumurta

1 şişe maden suyu

Bir tutam tuz

3 çorba kaşığı tepeleme un



Servis için:

4-5 dal kıyılmış taze sarımsak

250 gram yoğurt, yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Sultani bezelyeyi tuz ilave edilmiş kaynar suda 5 dakika haşlayın. Suyunu süzdürüp, renginin yeşil kalması için buzlu suya atın ve daha sonra iyice kurulayın. Ayrı bir kasede yumurta, maden suyu, bir tutam tuz ve unu iyice çırpıp boza kıvamına getirin. Sultani bezelyeleri bu harca batırıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Taze sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
BİZE ULAŞIN