Sofra
Mevsim yeşillikleriyle ortaya karışık...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Yeteri kadar su
    2 adet yumurta
    1 şişe maden suyu
    Bir tutam tuz
    3 çorba kaşığı tepeleme un

    Servis için:
    4-5 dal kıyılmış taze sarımsak
    250 gram yoğurt, yarım çay kaşığı tuz
Sultani bezelyeyi tuz ilave edilmiş kaynar suda 5 dakika haşlayın. Suyunu süzdürüp, renginin yeşil kalması için buzlu suya atın ve daha sonra iyice kurulayın. Ayrı bir kasede yumurta, maden suyu, bir tutam tuz ve unu iyice çırpıp boza kıvamına getirin. Sultani bezelyeleri bu harca batırıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Taze sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.