MALZEMELER
1 adet orta boy beyaz lahana
İç malzemesi için:
Yarım kg tavuk kıyması
1 su bardağından 1 parmak fazla pirinç
2 adet orta boy soğan
4 adet domates
Yarım demet dereotu
4 dal nane
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı beyaz tozbiber
Yarım çay kaşığı kimyon
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
DERİN bir tencereye ikiye böldüğünüz lahanayı alın. Üzerini geçecek kadar su ile doldurarak 10-15 dakika
haşlayın. İç malzemeyi hazırlamak için, ayrı bir kapta tavuk kıymasını, sıcak suda yıkadığınız pirinci,
küp doğradığınız soğan ve domatesi, kıydığınız dereotu, nane ve maydanozu, kuru naneyi, beyaz tozbiberi,
kimyonu, sıvıyağı ve tuzu harmanlayın. Haşlanan lahanayı yaprak yaprak ayırın. Büyük yaprakları istenilen büyüklükte kesin. Ortalarına iç malzemeden yerleştirerek sarın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine ılık
suyu ilave ederek 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.