Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet orta boy beyaz lahana

    İç malzemesi için:
    Yarım kg tavuk kıyması
    1 su bardağından 1 parmak fazla pirinç
    2 adet orta boy soğan
    4 adet domates
    Yarım demet dereotu
    4 dal nane
    Yarım demet maydanoz
    Yarım çay kaşığı kuru nane
    Yarım çay kaşığı beyaz tozbiber
    Yarım çay kaşığı kimyon
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    Yarım çorba kaşığı tuz
    2 su bardağı ılık su
DERİN bir tencereye ikiye böldüğünüz lahanayı alın. Üzerini geçecek kadar su ile doldurarak 10-15 dakika
haşlayın. İç malzemeyi hazırlamak için, ayrı bir kapta tavuk kıymasını, sıcak suda yıkadığınız pirinci,
küp doğradığınız soğan ve domatesi, kıydığınız dereotu, nane ve maydanozu, kuru naneyi, beyaz tozbiberi,
kimyonu, sıvıyağı ve tuzu harmanlayın. Haşlanan lahanayı yaprak yaprak ayırın. Büyük yaprakları istenilen büyüklükte kesin. Ortalarına iç malzemeden yerleştirerek sarın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine ılık
suyu ilave ederek 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.