Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet bostan patlıcanı
    8 dilim bonfile
    1’er demet maydanoz ve dereotu sapı
    2’şer dal maydanoz ve dereotu
    2 çorba kaşığı kişniş tohumu
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz, karabiber, pulbiber
    4 adet kiraz domates
    4 dal kekik
    Kızartmak için: Sıvıyağ
PATLICANLARI halka halka doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan geçirip kurulayın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havluya çıkarın. Etleri karabiber ve pulbiberle tatlandırıp kızartın. Maydanoz ve dereotunun saplarını incecik kıyıp bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Kişniş tohumu, sıvıyağ ve tuz ekleyip karıştırın. Servis tabağına 2 dilim patlıcan yerleştirin. Üzerine maydanozlu yeşil sos dökün. 1 dilim et koyun. Tekrar yeşil sos dökün. İşlemi bir kez daha tekrarlayın. En üste yeşil sos dökün. Kalan patlıcan ve etleri de tabaklara alıp aynı şekilde hazırlayın. Kiraz domates ve kekik ile süsleyerek servis yapın.