Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    İki buçuk kg iç bakla
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    3 adet orta boy soğan
    Yarım çorba kaşığı tozşeker
    1 demet dereotu
    Tuz

    Baklayı bekletmek için:
    4 su bardağı su
    Yarım çorba kaşığı un
    Yarım limonun suyu

Bir tencereye 4 su bardağı su koyup, üzerine yarım çorba kaşığı un ve yarım limon suyununu ekleyip karıştırın. Baklayı ayıklayıp kararmasınlar diye bu suyun içine atın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, incecik kıydığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ayıkladığınız iç baklayı suyuyla birlikte üzerine ekleyin. Tozşeker ve tuzu ilave edin. Bir paça yağlı kağıdı hafifçe ıslatıp sıkın. Tencerenin üzerine koyup kapağını kapatın (Bu şekilde tencere hava almaz ve yemek daha iyi pişer). Orta ateşte bakla yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış dereotu serpin. Soğutup servis yapın.