MALZEMELER
Yarım kg tel kadayıf
250 gram acı badem kurabiyesi
250 gram kavrulmuş fındık içi
250 gram margarin
1 paket vanilya
3 adet yumurta
Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzerine: Hindistan cevizi, fındık içi
Ön hazırlık olarak şerbet için şeker ve suyu kaynatıp, inmesine yakın limon suyunu ekleyin ve soğutun. Tel kadayıfı bir gece önceden temiz bir beze yayıp, bekletin. Ertesi gün elle parçalayın. 3 eşit parçaya bölün. Acı bademleri fırında kurutup, robotta çekin. Fındıkları da aynı şekilde hazırlayın. Margarini eritin. 30 cm çapında bir fırın tepsisini yağlayın. En alta kadayıfın üçte birini yayın. Çekilmiş acı bademle fındık içini karıştırın ve ikiye bölün. Yarısını tepsideki kadayıfın üzerine yayın. Üzerine eritilmiş margarini gezdirin. Kalan kadayıfı yayın. Üzerine kalan acı bademli karışımın hepsini yayın. Eritilmiş margarini gezdirin. Yumurta ve vanilyayı çırpıp, kadayıfın üzerine yayın. Fırını 180-190 dereceye ayarlayın. Kadayıfı kızarana dek pişirin. Pişen kadayıfı fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuyana dek üzerini yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kapalı tutun. Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık ile süsleyip, servis yapın.