Sofra

25 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    7 adet yumurta
    2 kahve fincanı toz şeker
    Yarım çay tuz
    8 kahve fincanı çekilmiş badem
    2 kahve fincanı un
    3/4 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
    Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    2 çorba kaşığı limon suyu
    Süslemek için:
    2 kahve fincanı iri kıyılmış badem
Bir büyük bir de küçük iki adet kase hazırlayın. Küçük kaseye yumurta sarılarını, büyük kaseye yumurta aklarını alın. Yumurta sarılarına iki kahve fincanı toz şekeri ilave edin. Çırpma teli ile 8-10 dakika çırpın. Yumurta aklarına tuz ekleyerek 10 dakika hiç durmadan, çırpma teli ile veya mikserle kar kıvamı alana dek çırpın.Daha sonra yumurta sarılarının içine ince çekilmiş bademi ve unu ekleyerek karıştırın. Bu karışıma yumurta aklarını ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Tereyağını ekleyerek hamura iyice yedirin. 25 cm çapındaki kenarlı bir tepsinin içini yağlayarak tatlı hamurunu bu tepsiye alın.
Sıcak suda bekletip kabuklarını çıkardığınız tatlı bademi, buğday tanesi büyüklüğünde kesin. Daha sonra tepsideki hamurun üzerine serpiştirin. 180 derece fırında üzeri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
Şerbeti hazırlamak için toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine, ocaktan aldığınız sıcak haldeki şerbeti gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.