Sofra

8-10 Porsiyon

MALZEMELER

    12 adet baklavalık yufka
    200 gram tereyağı

    İç malzeme için: 2 dilim temizlenmiş ve rendelenmiş bal kabağı
    250 gram kıyılmış ceviz

    Şerbeti için:
    2'şer su bardağı su ve toz şeker
    2 damla limon suyu

    Süslemek için:
    Toz Antep fıstığı

1 İÇ malzeme için bal kabağı ve cevizi iyice harmanlayıp kenara alın.

2 Yufkaları üst üste yerleştirip 10x10cm'lik kareler halinde kesin. Bir parça yufkanın üçgen tarafına 2 tatlı kaşığı bal kabaklı iç malzemeden koyup, diğer üçgen kenarı üzerine kapatın. Kalan yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek pişmeye bırakın.

3 Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın.Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip ocaktan kaldırın ve ılınmaya bırakın. Sıcak bal kabaklı baklavanın üzerine ılık şerbeti gezdirin. 5-10 dakika dinlendirip, toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.