MALZEMELER
Bir buçuk çay bardağı irmik
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
3 adet yumurta(1 adedinin akını ayırın)
Bir buçuk çay bardağı toz şeker
Aldığı kadar un
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
250 gram badem
Şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Derin bir kasede irmik, tereyağı, yumurta ve toz şekeri yoğurun. Elenmiş un, tuz ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Diğer tarafta 15-20 dakika sıcak suda beklemiş bademlerin kabuklarını soyun ve fırında hafif pembeleştirin. iri dövdükten sonra içine ayırdığınız 1 adet yumurta akını ekleyip karıştırın Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın İçine bademli harçtan 1 çorba kaşığı koyup poğaça yapar gibi yuvarlayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatıp soğuması için bir kenara alın. Tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin