Sofra

SELMA BÜLBÜL

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    3 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Açmak için nişasta
    350 gram tereyağı

    İç malzeme için:
    İri dövülmüş ceviz ve toz şeker

    Şerbet için:
    1 kg toz şeker
    1 adet limon suyu
    3 su bardağı su
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve toz şekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Un, yumurta, yoğurt, sirke ve sıvı yağı karıştırıp, hamuru hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak, 1,5- 2 saat dinlenmeye bırakın. Hamurları nişasta yardımıyla çok ince açın. Üzerine şeker-ceviz karışımı serpin. Gevşek bir şekilde tekrar oklavaya sarıp büzüştürün. Oklavadan sıyırarak tepsiye yerleştirin. Diagonal şekilde kesin. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayarak tepsiyi doldurun. Fırını 200 derecede ısıtın. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkınca üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin. Biraz dinlendirip servis yapın.