Bilezik Tatlı

Bilezik Tatlı
  • 13 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Doğum Günü, Çocuk Partisi, Ev Partisi, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 paket sade kek un
1 su bardağı un
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı toz maya
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvıyağı

Üzerine: Pudraşekeri

YAPILIŞI

Kek un, un, dilimlenmiş margarini harmanlayıp ortasını açın. Maya ve sütü ekleyin. Ardından tozşekeri ilave edip, 10 dakika mayalanmaya bırakın. Yoğurmaya başlamadan önce yumurtayı ekleyip, iyice yoğurun. 10 dakika daha dinlendirin. Hamurdan 13 adet beze koparın. Elinizle çubuk şekli verin. Hamurun iki ucunu birleştirin ve düğüm atın. Daha sonra uçlarını bir alttan bir üstten geçirip, örgülü bilezik şekli verin. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Fazla kızgın olmayan sıvıyağda kızartın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Bu tatlının özelliği, fazla kızgın olmayan sıvıyağda kızartılmasıdır. Bunun için hamurların bir kısmını kızarttıktan sonra, yağı soğuması için dinlendirin. Aksi takdirde hamurların içi pişmez.
BİZE ULAŞIN