Bilezik Tatlı

Bilezik Tatlı
  • 13 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Doğum Günü, Çocuk Partisi, Ev Partisi, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 paket sade kek un

1 su bardağı un

Yarım paket oda sıcaklığında margarin

Yarım su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı toz maya

1 su bardağı ılık süt

1 adet yumurta

Kızartmak için: Sıvı yağı



Üzerine: Pudra şekeri

YAPILIŞI

Kek un, un, dilimlenmiş margarini harmanlayıp ortasını açın. Maya ve sütü ekleyin. Ardından toz şekeri ilave edip, 10 dakika mayalanmaya bırakın. Yoğurmaya başlamadan önce yumurtayı ekleyip, iyice yoğurun. 10 dakika daha dinlendirin. Hamurdan 13 adet beze koparın. Elinizle çubuk şekli verin. Hamurun iki ucunu birleştirin ve düğüm atın. Daha sonra uçlarını bir alttan bir üstten geçirip, örgülü bilezik şekli verin. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Fazla kızgın olmayan sıvı yağda kızartın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Bu tatlının özelliği, fazla kızgın olmayan sıvıyağda kızartılmasıdır. Bunun için hamurların bir kısmını kızarttıktan sonra, yağı soğuması için dinlendirin. Aksi takdirde hamurların içi pişmez.
BİZE ULAŞIN