Sofra

ELİF KORKMAZEL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı tepeleme un
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı yoğurt
    Yarım limonun suyu
    Yarım çay kaşığı tuz
    Aldığı kadar su
    400 gram iri çekilmiş ceviz
    Yarım su bardağı nişasta
    1 adet yumurtanın akı
    Üzeri için: 150 gram tereyağı

    Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker
    Bir buçuk su bardağı su
    Yarım limonun suyu

    Süslemek için: 200 gram kaymak
Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, limon suyu ve tuzu koyun. Ara sıra su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Nişasta ya da un serperek baklava yufkası inceliğinde açın. Kenarlarını bıçakla keserek dikdörtgen haline getirin. Açtığınız hamurun kenarlarına yapışmasını sağlamak için yumurta akı sürün. Üzerine ceviz serpip alt ucundan yukarı doğru sararak rulo haline getirin. Rulo hamurdan iki parmak genişliğinde parçalar kesip dik olarak bir tepsiye dizin. Tereyağını eritip üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Diğer taraftan şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra limonu ilave edin. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlıya döküp iyice çekmesini bekleyin. Üzerine kaymak parçaları koyarak servis yapın.