Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    3 adet yumurta
    3 çorba kaşığı yoğurt
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı sirke
    3 çorba kaşığı kakao
    Aldığı kadar un

    Açmak için: 1 su bardağı nişasta
    1 su bardağı kakao
    250 gram margarin
    250 gram tereyağı

    İçine: 300 gram iri kıyılmış ceviz
    1 su bardağı damla çikolata

    Şerbeti için: 4 su bardağı su
    4 su bardağı toz şeker
    Yarım limonun suyu
Hamuru hazırlamak için, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 bezeye ayırın. 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin. Bu karışımdan serperek her bezeyi tepsinizden daha büyük açın. Tepsiyi yağlayın. Margarin ve tereyağını eritin. Ceviz ve damla çikolatayı karıştırın. Açtığınız yufkalardan 3 tanesini kenara ayırın. Kalan yufkaları dörde bölün. İki kat tepsiye serin. Üzerine yağ gezdirin. Dört kattan sonra çikolatalı cevizli harç serpin. Kestiğiniz yufkalar bitene kadar, her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de cevizli karışımdan serpin. En üste bütün bıraktığınız üç adet yufkayı yerleştirin. Kalan yağı üzerine gezdirin. Daha sonra baklavayı arzunuza göre dilimleyin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada şerbeti için, su ve toz şekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğutun. Fırından aldığınız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. Baklava şerbeti çekince servis yapın.