250 gram tel kadayıf
100 gram tereyağı
Şerbet için:
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından bir parmak eksik su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Muhallebi için
1 çorba kaşığı un
1’er çorba kaşığı nişasta ve pirinç unu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı tozşeker
750 ml süt
100 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
Süslemek için: Pişmaniye
Tereyağını eritin ve bir kabın içinde tel kadayıfla karıştırın. İki eşit boyda tepsiye kadayıfları bölüştürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu 10-15 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan kadayıfları 5 dakika dinlendirip, üzerlerine şerbeti gezdirin. Muhallebi için un, nişasta, pirinç unu, yumurta, kakao ve tozşekeri tencereye alıp karıştırın. Sütü azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvam alınca çikolatayı ekleyin. Ocaktan alırken vanilya ilave edin ve soğutun. Mikser yardımıyla karıştırıp, tepsideki kadayıfın üzerine yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatıp, ortasına bir parça muhallebi koyup, pişmaniye ile süsleyip servis yapın.