MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Açmak için: 1 su bardağı nişasta
İçi için: 200 gram ceviz içi
Üzerine: 150 gram tereyağı
Şerbeti için: 500 gram toz şeker
500 litre su
Yarım limonun suyu
Derin bir kaba yumurtayı kırın. İçine zeytinyağı, sirke, yoğurt, su ve tuz ekleyerek tüm malzemeyi yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Üzerine nişasta serpin ve çok ince olacak şekilde yufka büyüklüğünde açın. Açılan yufkaları temiz bir bez üzerine serin ve hafif kurumaya bırakın. Yufkaları 10 cm eninde, uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin içine ceviz koyup, sararak, gül şekli verin. Yufka ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Baklavaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve bu şekilde kuruması için soğuk bir yerde bir gün süreyle bekletin. Daha sonra üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra soğuk baklavanın üzerine gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.