Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için: 3 adet yumurta
    5 çorba kaşığı yoğurt
    5 çorba kaşığı tepeleme un
    1 paket kabartma tozu
    Kızartma demiri
    Şerbet için: 2 su bardağı su
    2 su bardağı toz şeker
    2-3 damla limon suyu
    Kızartmak için: Bol sıvı yağ
    Üzerine: Tarçın ve hindistan cevizi
Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip, çırpma işlemini sürdürün. Bol sıvı yağ konulmuş kızartma tenceresinin içine, kızartma demirini yerleştirin. Yağ iyice kızınca, ocağın altını kısın. Isınmış demiri yağdan alıp, karışıma sadece alt yüzü değecek şekilde batırın. Kızgın yağa sokun. Kızarınca, tatlıyı bıçak yardımı ile demirden kurtarıp soğuk şerbete atın. Bekletmeden servis tabağına alın. Bu işleme, hamur bitene kadar devam edin. Üzerine tarçın ve hindistan cevizi serperek servis yapın.