Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg un
    1 su bardağı küllü su
    1 adet yumurta, tuz

    Açmak için:
    1 su bardağı nişasta

    Kızartmak için: Sıvı yağ

    Şerbeti için:
    3 su bardağı toz şeker
    İki buçuk su bardağı su
    3-4 damla limon suyu
    Süslemek için:
    Badem, tarçın
Hamur için un, küllü su, yumurta ve tuzu derin bir kaba alıp, yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat bekletin. Hamurdan mandalina iriliğinde bezeler koparın ve her bezeyi baklavalık yufkadan daha kalın olacak şekilde, nişasta serperek açın. Hamurdan 4 parmak genişliğinde şeritler kesin. Her şeridi bir ucundan tutup, dört parmağınıza gevşek şekilde sararak tepsiye bırakın. Diğer hamurları da aynı şeklide hazırlayın. Gül şekli alan hamurları, kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Diğer taraftan şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip, 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Sıcak tatlıları soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çektikten sonra tatlıları servis tabağına alın. Üzerlerini dövülmüş badem ve tarçınla süsleyip, servis yapın