Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet yumurta
    Yarım kahve fincanı sıvı yağ
    1 kahve fincanı süt
    1 çorba kaşığı sirke
    Bir tutam tuz, aldığı kadar un
    1 çay bardağı nişasta
    150 gram tereyağı
    İçi için:
    200 gram ceviz
    1 adet yumurtanın akı
    Şerbet için:
    2 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    2-3 damla limon suyu
Derin bir kasede yumurta, sıvı yağ, süt, sirke ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan 10 adet parça koparın. Parçaların üzerine nemli bir bez örtün ve 15 dakika dinlendirin. Her birini nişasta ile kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız 10 adet yufkayı üst üste koyun. Tek bir hamur olacak şekilde incecik açın. Bir çay bardağının ağız kısmıyla hamurdan yuvarlaklar çıkarın. Bir kasede ince çekilmiş ceviz ve yumurta akını karıştırın. Hamurların ortasına bu karışımdan koyun ve hamurlara bastırmadan poğaça kapatır gibi kapatın. Hazırladığınız dilber dudağı tatlılarını yağlanmış tepsiye bitişik olarak dizin. Eritilmiş tereyağını tatlıların üzerine eşit olarak gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirip servis yapın.