Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet orta boy ekmek kadayıfı
    Yarım kg lor peyniri
    2 çorba kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı süt
    Vanilya, tarçın
    Şerbeti için:
    Dört buçuk su bardağı toz şeker
    Beş buçuk su bardağı su
    Üzerine:
    1 su bardağı dövülmüş badem
Şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu kaynatıp, ılınmaya bırakın. Ekmek kadayıfının tek katını tepsiye yerleştirip, ılık haldeki şerbetin bir kısmıyla ıslatın. Ayrı bir yerde lor peyniri, toz şeker, süt ve tarçını mikserle karıştırın. Hazırladığınız karışımı, tepsideki ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerini diğer ekmek kadayıfı katı ile kapatıp, kalan şerbeti üzerine gezdirin. Kısık ateşte, şerbetini çekene dek pişirin. Badem serpip, dilimleyerek servis yapın.