Sofra

35 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet elma
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çay bardağı fındık içi
    Hamuru için: 1 paket margarin
    2 adet yumurta
    1 çay bardağı toz şeker
    Yarım su bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    Üç buçuk su bardağı un
    Şerbeti için: 4 su bardağı su
    3 su bardağı toz şeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Üzeri için: Hindistan cevizi
Elmaların kabuklarını soyarak rendeleyin. Toz şeker ve tarçını ilave edin. Elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Ocaktan alarak üzerine fındık içi serpin. Soğumaya bırakın. Hamuru hazırlamak için, margarini eritip soğutun. Yumurtaları içine ilave edin. Toz şeker, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Üzerine azar azar unu ilave edin. Poğaça hamuru kıvamına gelene dek yoğurun. Hamurdan cevizden biraz irice bezeler kopartın. Yarım santim kalınlığında açın. Çay bardağı ile bezelerden yuvarlaklar kesin. Yuvarlak bezelerden bir tanesini tezgaha yerleştirin. Ortasına elmalı içten yerleştirin. Üzerine başka bir yuvarlak beze kapatın. Kenarlarını çatalın ucuyla bastırın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Bezeleri fırın tepsisine yerleştirip kenara alın. Şerbeti hazırlamak için su, toz şeker ve limon suyunu kaynatın. Kaynayan şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakın. Kenara aldığınız bezeleri fırına verin. Bezeler altın rengini alana dek pişirin. Çıkardığınızda soğuk şerbete atıp 5 dakika bekletin. Süzgeç yardımıyla şerbetten aldığınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.