MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta, 1 çay bardağı su
1 çay kaşığından az tuz
Hamuru açmak için:
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Harç için:
Bir buçuk su bardağı süt
50 gram irmik
250 gram toz antep fıstığı
Üzerine:
600 gram Şanlıurfa sadeyağ
Şerbeti için:
650 gram toz şeker
Bir buçuk su bardağı su
Harç için süt ve irmiği tencereye alıp, kaynayana dek karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra antep fıstığı ile karıştırın ve harçtan erikten biraz daha küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hamur için un, yumurta, su ve tuzu yoğurup hamur elde edin. Hamurdan bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. Yufkaları açarken ara sıra nişasta serpin. Üzerlerine nemli bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin. Üst üste yerleştirin ve 8 cm'lik karelere bölün. Ortalarına yuvarlayarak hazırladığınız parçaları yerleştirip katlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine eritilmiş sadeyağ gezdirin. Önceden ısı- tılmış 170 derece fırında 25 dakika renk alıncaya kadar pişirin. Baklava pişerken diğer yandan da şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu kaynatın (106 derece olacak). Baklavayı fırından alıp, şerbeti üzerine çorba kepçesi yardımıyla dökün. Şerbeti çekince servis yapın.