Sofra

20 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Aldığı kadar (baklavalık) un
    3 adet yumurta
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 fiske tuz
    1 kase nişasta
    1 paket margarin
    350 gram fındık
    Şerbet için:
    5 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    1/4 limon suyu
Öncelikle şerbet için su ve şekeri kaynatıp, inmesine yakın limon suyunu ekleyelim. Soğuması için bekletelim. Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve tuzu ekleyip, yoğurarak özlü bir hamur elde edelim. 1 Hamurdan 30 beze yapıp, üzerine nemli bez örterek 20 dakika bekletelim. 2 10 bezeyi nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde ayrı ayrı açalım. Yufkaların aralarına bolca nişasta serperek 10 yufkayı üst üste serelim ve yufkaları birlikte mümkün olduğunca ince bir şekilde açalım. Diğer bezelere de aynı işlemi yapalım. Tepsiyi margarinle yağlayıp, yufkaları üst üste serelim. Üzerine iri dövülmüş fındık serperek diğer 15 yufkayı yerleştirelim. Margarini eritip hafifçe renk değiştirene dek kızdırıp, yufkaların üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirelim. 3 Baklava soğuduğunda şerbeti üzerine gezdirelim.