Sofra
Şekerpare, hemen herkesin sevdiği ve kendi tarifleriyle de sık sık yaptığı pratik şerbetli tatlılar arasında yer alır. ilk defa deneyecekler  için kolay tarifi ile fındıklı şekerpare tarifi...

36 Adet
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1'er çay bardağı süt ve tozşeker

    1 çay bardağı yoğurt

    1 çay bardağı toz fındık

    125 gram oda sıcaklığında tereyağı

    1'er paket kabartma tozu ve vanilya

    7 çay bardağı un, 2 adet yumurta

    Üzeri için: Fındık

    Şerbeti için:

    3'er su bardağı tozşeker ve su

Şerbet için tozşeker ve suyu, tozşeker eriyene dek kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tatlı için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Un ve 1 yumurtanın sarısı hariç kalan malzemeyi karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yavaş yavaş un ilave edin. Hamurdan bezeler koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün. Ortalarına 1'er adet fındık yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.