Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı sirke
    1 çay kaşığı karbonat, aldığı kadar un
    1 çay bardağı kıyılmış Antep fıstığı
    Kızartmak için: Sıvı yağ

    Şerbeti için:
    İki buçuk su bardağı toz şeker
    İki buçuk su bardağı su
    2-3 damla limon suyu
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta, sıvı yağ, yoğurt, sirke ve karbonatı karıştırın. Çorba kaşığı ile un ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp, hafifçe yassılaştırın ve ortasına Antep fıstığı serpiştirin. Kapatıp,elinizde yuvarlayın. Rende veya süzgecin arka tarafında yeniden yuvarlayıp,kızgın sıvı yağda kızartın. Şerbetin içine atıp, 5 dakika dinlendirin. Tatlıyı şerbetin içinden alıp servis yapın.