Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet yufka
    250 gram tuzsuz Antep fıstığı
    2 çorba kaşığı toz şeker
    150 gram tuzsuz tereyağı
    2 çorba kaşığı buğday nişastası
    Şerbeti için:
    3 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu
Tatlının şerbetini hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, limon suyunu
ekleyip 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Tatlı için kullanacağınız tepsiyi masaya koyup tüm yufkaları üzerine yayın. Bir bıçakla tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçaları ayırın. Tepsinin içindeki yufkaları ayrı bir yere alın. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yayın. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin. Tüm yufkalar bittikten sonra baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın. Dilerseniz kaymakla da ikram edebilirsiniz.