Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg parçalara ayrılmış kuzu gerdan (iliğinden ayrılmış)
    Yeteri kadar su
    2 su bardağı toz şeker
    2 adet çubuk tarçın
    5-6 adet karanfil
    10'ar adet kuru kayısı ve siyah kuru erik

    Süslemek için: Badem, dolmalık fıstık ve kuru kayısı
Gerdan etini 6-7 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve bir kenara alın. Bir buçuk su bardağı su ve toz şekeri bir tencereye koyup, kaynamaya bırakın. Su kaynayınca et, çubuk tarçın, karanfil, ikiye
bölünmüş kuru kayısı ve eriği ilave edin. Karışım reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Çubuk tarçını içinden çıkarın. Servis tabağına boşaltın. Hafif kavrulmuş badem, dolmalık fıstık ve kayısı ile süsleyip, servis yapın