Gül Baklava

Gül Baklava
  • 45 Adet
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • Şeker Bayramı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg un

1 çay bardağı sıvı yağ

4 adet yumurta

Bir tutam tuz

1 su bardağı su

2 su bardağı mısır nişastası

4 su bardağı ince çekilmiş ceviz



Üzeri için: 2 su bardağı sıvı yağ

250 gram tereyağı

Şerbeti için: 8 su bardağı toz şeker

8 su bardağı su

Yarım limonun suyu

YAPILIŞI

Limon Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. suyunu katıp 1-2 taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Hamur için un, sıvı yağ, yumurta ve tuzu iyice yoğurun. Suyu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaların üzerine nişasta serperek oklava ile açın ve üzerlerine ceviz serpin. Her bir hamuru oklavaya sararak büzün. Oklavayı çıkarıp hamurları içe doğru kıvırarak gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kızdırılmış sıvı yağ ve tereyağı karışımını tatlıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkmış sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
BİZE ULAŞIN