MALZEMELER
1 kg un
1 çay bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 su bardağı su
2 su bardağı mısır nişastası
4 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Üzeri için: 2 su bardağı sıvı yağ
250 gram tereyağı
Şerbeti için: 8 su bardağı toz şeker
8 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Limon Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. suyunu katıp 1-2 taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Hamur için un, sıvı yağ, yumurta ve tuzu iyice yoğurun. Suyu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaların üzerine nişasta serperek oklava ile açın ve üzerlerine ceviz serpin. Her bir hamuru oklavaya sararak büzün. Oklavayı çıkarıp hamurları içe doğru kıvırarak gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kızdırılmış sıvı yağ ve tereyağı karışımını tatlıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkmış sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.