Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için: 1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı yoğurt l 1 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    150 gram eritilmiş tereyağı
    3-4 su bardağı un
    İçine: Ceviz l Tarçın
    Rendelenmiş portakal kabuğu
    Şerbeti için: İki buçuk su bardağı su
    İki buçuk su bardağı toz şeker
    3-4 damla limon suyu
Öncelikle şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Biriki taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Hamur malzemesini karıştırıp yoğurun. Hamuru oklava ile açıp (2-3 mm kalınlığında), çay bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Dörder parça hamuru, birbirlerinin üçte birini kapayacak şekilde yanyana dizin. Ortasına ceviz, rendelenmiş portakal kabuğu ve tarçın karışımından koyun. Elinizle düzelterek hamura şekil verin ve ikiye kesin. Tekrar elinizle hamurun üzerine bastırın. Böylece iki gül elde edeceksiniz. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Daha önce hazırladığınız soğuk şerbeti tatlıların üzerine dökün.