MALZEMELER
2 su bardağı un
2 adet yumurta
Bir tutam tuz
İki buçuk su bardağı su
1 su bardağı nişasta
600 gram eritilmiş tereyağı
250 gram antep fıstığı
250 gram kaymak
Şerbeti için: 1 kg toz şeker
İki buçuk su bardağı su
Un, tuz, yumurta ve suyu yoğurup hamur haline getirin. Hamuru 1 saat dinlendirin ve 11 adet bezeye ayırın. Her bir bezeyi merdane ile genişletin. Daha sonra tezgah üzerinde her birini olabildiğince ince açarak ve aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Baklava yapılacak olan tepsiyi ölçerek, açtığınız hamurların etrafından kesin. Kestiğiniz artan hamurları, yağlanan tepsiye döşeyin. Döşenen hamurların aralarına eritilmiş yağ gezdirin. Üzerine kaymak ve fıstık ilave edin. Tepsinin ölçüsünde kesilmiş olan hamurları da tek tek arasına yağ sürüp, tepsinin üzerine serin. Baklavayı dilimleyerek, üzerini kaplayacak şekilde yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40- 45 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Sıcak şerbeti baklavanın üzerine gezdirin. Baklava, şerbeti iyice çekince servis yapın.