Sofra

15 Porsiyon
45 Dakika
Zorluk Derecesi Zor
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 su bardağı un
    2 adet yumurta
    Bir tutam tuz
    İki buçuk su bardağı su
    1 su bardağı nişasta
    600 gram eritilmiş tereyağı
    250 gram antep fıstığı
    250 gram kaymak
    Şerbeti için: 1 kg toz şeker
    İki buçuk su bardağı su
Un, tuz, yumurta ve suyu yoğurup hamur haline getirin. Hamuru 1 saat dinlendirin ve 11 adet bezeye ayırın. Her bir bezeyi merdane ile genişletin. Daha sonra tezgah üzerinde her birini olabildiğince ince açarak ve aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Baklava yapılacak olan tepsiyi ölçerek, açtığınız hamurların etrafından kesin. Kestiğiniz artan hamurları, yağlanan tepsiye döşeyin. Döşenen hamurların aralarına eritilmiş yağ gezdirin. Üzerine kaymak ve fıstık ilave edin. Tepsinin ölçüsünde kesilmiş olan hamurları da tek tek arasına yağ sürüp, tepsinin üzerine serin. Baklavayı dilimleyerek, üzerini kaplayacak şekilde yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40- 45 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Sıcak şerbeti baklavanın üzerine gezdirin. Baklava, şerbeti iyice çekince servis yapın.