Sofra

EBRU OMURCALI

Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    3 su bardağı süt
    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı badem
    150 gram tereyağı
    Yarım su bardağı un
    Yarım su bardağı pirinç unu
    Yarım su bardağı buğday nişastası
    Bir buçuk su bardağı kaymak
    Servis için: Kaymak ve kıyılmış badem
Süt ve toz şekeri kaynatın. Ayrı bir yerde bademi suda dinlendirip, kabuklarını soyun ve blenderden geçirin. Tereyağını tencere alıp, köpürtmeden eritin. Un, pirinç unu ve nişasta ekleyip, kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Badem ekleyip, 25 dakika kavurun. Sütlü karışımı ilave edip, karıştırmaya devam edin. Sütü çekince ocaktan alıp, tencerenin üzerini temiz bir bezle kapatın. 20 dakika dinlendirin. Kaymak ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına pay edip, üzerlerine kaymak yerleştirin. Kıyılmış badem serpip servis yapın.