MALZEMELER
Bir buçuk su bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Derin bir kabın içinde irmik, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve kabartma tozunu iyice yoğurun. Hamur haline getirdikten sonra 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şeklinde yuvarlayın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız irmik dolmaları kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Diğer tarafta toz şeker ve suyu kaynatıp şerbet hazırlayın. Tatlıları içine atıp 10 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. İsteğe göre üzerini dövülmüş ceviz, antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.