MALZEMELER
Yarım kg irmik
250 gram tereyağı
1 kg süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Servis için: Dondurma
İrmiği bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak irmik altın sarısı renk alana kadar kavurun. Diğer tarafta süt, toz şeker ve tereyağını bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Sütlü karışımı irmiğin üzerine gezdirin. 2 dakika hafif ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Fıstığı bir kalıbın dibine yayın. Üzerine helvayı bastırarak yerleştirin. Servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Dilimleyerek, dondurma ile birlikte servis yapın.