Sofra
İrmik, un ve saray helvaları halkımızca en çok sevilen tatlılar arasında bulunmaktadır. İrmik, un ve saray helvası yapmak isteyenler, İrmik, un ve saray helvaları tarifi nedir, yapılışı nasıldır? şeklinde sorularla araştırma yapıyor. İşte en güzel helva tarifleri...

MALZEMELER

Enfes İrmik, un ve saray helvalarının lezzetine doymak ve sevenlerine ikram etmek isteyenler, İrmik, un ve saray helvaları tarifi nedir, yapılışı nasıldır? sorusunun yanıtını merak ediyor. Haberimizde sizler için denenmiş en güzel tarifi sunuyoruz. Peki, İrmik, un ve saray helvaları tarifi nedir, yapılışı nasıldır? işte detaylar…

İrmik helvası için gerekli malzemeler - İrmik helvası tarifi

  • 1 sur bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 1 paket dolmalık fistık

İrmik helvası şerbeti için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

İrmik helvası yapılışı – İrmik helvası tarifi

Öncelikle sıvı yağ ve tereyağınızı tencereye koyarak ocağınızın altını yakın. Sıvı yağ ile tereyağ tam olarak karıştıktan sonra bir bardak dolusu irmiği tencereye dökün dolmalık fıstıklarınızı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Sonra şekerinizi ekleyin. İrmiğiniz rengi kavrulduğu için kahverengi olunca 1 bardak süt ve 1 bardak suyu ekleyin. Şerbet irmikten çekene kadar irmiği karıştırın ve dinlenmeye bırakın.

Daha sonra irmik helvanızı sütlü dondurma eşliğinde kaseden yardım alarak servis edebilirsiniz.

UN HELVASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

* 100 gram margarin

* 1 çay bardağı sıvı yağ

* 2 su bardağı un

* Kırılmış ceviz veya fındık (Tercihe göre)

* 2 su bardağı toz şeker

* 3 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Un helvasının yapımı için, öncelikle bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırın. Tencerede margarini ve sıvı yağı eritin. Ardından unu ilave ederek kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırın (Un kahverengi olana kadar) Eğer helva yerken ağzınıza iri tanelerin gelmesinden hoşlanıyorsanız ceviz veya fındık ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Sıcak suyu yavaş yavaş ilave edin, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra bir süre dinlenmeye bırakın. Yeteri kadar ılıdıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verin. Un helvası tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun…

SARAY HELVASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 5 su bardağı un
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

YAPILIŞI

Unu bir tencereye koyun ve çok kısık ateşte sürekli karıştırarak çok hafif pembeleşene kadar kavurun. Ocaktan alın ve ılınınca tereyağı, pudra şekeri, tuz, ceviz ve Türk kahvesini katın. Tüm malzemeyi yoğurun ve ılıkken kare bir kaba elinizle yayarak yerleştirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.