Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı irmik
    3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    3 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    125 gram tereyağı
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı iri dövülmüş fındık
    Üzerine:
    Hindistan cevizi
Bir tencereye irmik ve dolmalık fıstığı alın. Kısık ateşte fıstığın rengi kahverengiye dönünceye kadar kavurun. Başka bir tencereye süt, su ve tereyağını alıp, kaynatın. Toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Toz şeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Kavrulmuş irmiğin içine fındığı ekleyin ve karıştırın. Daha sonra sütlü karışımı yavaşça irmiğin içine katın ve tahta bir kaşıkla karıştırın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatın. 15 dakika demlendirdikten sonra karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine hindistan cevizi serpin ve servis yapın.