Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı irmik
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2 çay bardağı iri dövülmüş fındık
    3 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    125 gram tereyağı
    2 su bardağı toz şeker
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
İrmik ve dolmalık fıstığı bir tencereye alıp, kısık ateşte fıstığın rengi dönene kadar kavurun. Fındığı ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Diğer taraftan ayrı bir tencerede süt, su ve tereyağını kaynatın. Toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, toz şeker eriyene kadar karıştırın. Bu karışımı irmiğin içine yavaşça ilave edin. Tencerenin ağzına bir kağıt havlu kapatın ve yarım saat demlenmeye bırakın.