MALZEMELER
300 gram tel kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 adet yumurta
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katın. Bir-iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Elle didiklenmiş kadayıftan parçalar alın ve avucunuzun içinde 15 cm x 15 cm'lik, her tarafı aynı kalınlıkta olacak biçimde kareler hazırlayın. Ortasına ceviz koyup, dolma şeklinde sarın. Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin. Yumurtayı derin bir kasede çırpın ve kadayıf dolmaları yumurtaya bulayın. Sıvı yağda kızartın ve soğuk şerbetin içine atın. 10 dakika beklettikten sonra çıkarıp servis yapın.