MALZEMELER
500 gram tel kadayıf
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı toz şeker
6 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Kızartmak için: Sıvı yağ
Şerbeti için: 1 kg toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Servis için:
Yeteri kadar toz antep fıstığı
400 gram süt kaymağı (2 rulo
Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıp, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir-iki taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın. Ceviz ve toz şekeri karıştırın. Kadayıfın parçalanmamasına dikkat ederek, düz bir zemine uzunlamasına bir parça yayın. Kadayıfın uç kısmına, 1 çorba kaşığı cevizli karışım yerleştirin Yaprak sarması yapar gibi kadayıfın iki yanından katlayıp, rulo yapın. Kalan kadayıfa da aynı işlemi uygulayın. Yumurta ve sütü çırpıp, ruloları bu karışıma bulayın. sıvı yağda kızartıp, soğuk şerbete atın. Şerbetin içinde 1-2 dakika bekletip, süzgeçle şerbetten alın. Antep fıstığı serpip, kaymakla birlikte servis yapın.