Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı un
    1 su bardağı sıvı yağ
    100 gram Antep fıstığı
    2 çorba kaşığı kakao
    2 su bardağı toz şeker
    İki buçuk su bardağı su

    Süslemek için: Antep fıstığı
Unve sıvı yağı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. Antep fıstığını ilave edin ve hafif kızarmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. 1-2 dakika dinlendikten sonra kakaoyu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Diğer taraftan toz şeker ve suyu kaynatın. Hazırladığınız sıcak şerbeti helvaya yavaşça karıştırarak ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa koyun ve kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırın. Sıcakken küçük kalıplara koyun ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Antep fıstığı ile süsledikten sonra, sıcak veya ılık olarak servis yapın.