Sofra

EBRU OMURCALI

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Hint Mutfağı

MALZEMELER

    1 kg havuç
    5 su bardağı süt
    3 çorba kaşığı süt tozu
    2 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı zerdeçal
    4 adet karanfil
    5 adet kakule
    2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
    2 çorba kaşığı Badem
    2 çorba kaşığı Fıstık
Sütü tencereye alıp, üzerine rendelenmiş havuç ekleyin. Havuç yumuşayana dek pişirin. Süt tozu, toz şeker, tereyağı, tarçın, zerdeçal, karanfil ve kakule ekleyip ocaktan alın. Üzerine fındık, badem ve fıstık serpiştirip servis yapın.