Sofra

ELİF KORKMAZEL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet yufka
    1 su bardağı ceviz
    3 çorba kaşığı toz şeker
    200 gram kaymak
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı bal
    Kızartmak için:
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Şerbeti için:
    2 çay bardağı toz şeker
    2 çay bardağı su
CEVİZ ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün. Üstte ve altta kalan uçlarını ortaya doğru katlayın. Cevizli-şekerli karışımdan üzerine serpin ve kaymak parçaları koyun. Yufkanın sağında ve solundaki parçaları da ortaya doğru katlayın. Yeniden ceviz-şeker ve kaymak koyup tekrar katlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ koyup katmeri arkalı önlü kızartıp arzunuza göre dilimleyin. Şeker ile suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın ve şerbeti hazırlayın. Katmerin üzerine dökün ve servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip kaymak eşliğinde ılık olarak servis yapın.
ETİKETLER