MALZEMELER
3 adet rulo kaymak
30 yaprak baklavalık yufka
100 gram tereyağı
250 gram tuzsuz lor peyniri
1 neskafe fincanı file
antep fıstığı
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Süslemek için:
Toz antep fıstığı
On beş adet yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek düz bir zemine yayın. Ayrı bir yerde lor peyniri ile kaymağı karıştırın. File antep fıstığını ekleyin. Daha sonra yufkaların üzerine yayın. Kalan 15 adet yufkayı da aralarına tereyağı sürerek diğer yufkaların üzerine yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan tereyağını üzerine sürüp, dilimleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Bu arada şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Sıcak baklavanın üzerine ılık şerbeti gezdirip, 15-20 dakika dinlendirin. Toz antep fıstığı serpip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.