Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Hamuru için: 1 kg irmik
    250 gram un
    2 çay kaşığı karbonat
    1 çorba kaşığı vanilya l 20 çorba
    kaşığı oda sıcaklığında margarin
    İçine: Ceviz
    Toz şeker
    Tarçın
    Köpük için:
    100 gram meyan ağacı kökü
    1 su bardağı toz şeker
Hamur malzemesini iyice yoğurun. Limon iriliğinde bezeler koparın. İçli köfte gibi içini oyun. Ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırıp, bezelerin içine paylaştırın. Daha sonra üzerini kapatın. 180 derece fırında pişirin.
Ayrı bir yerde köpüğünü hazırlayın. Önceden ıslattığınız meyan kökünü kaynatarak özünü alın. Şeker ile
tekrar kaynatın ve köpük elde edin. Daha sonra sıcak hamurların üzerine gezdirin. Hamur köpük şerbetini
iyice çekince servis yapın.