Sofra

16 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg kestane
    16 adet milföy hamuru
    2 çay fincanı toz şeker
    Bir buçuk su bardağı badem
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    Şerbeti için:
    İki buçuk su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    2-3 damla limon suyu
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Kestanelerin dış kabuklarını soyun ve üzerine sıcak su, 1 çay kaşığı tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra zarını soyup bir ezici ile ezin. İçine toz şeker, kabukları soyulmuş, hafif kavrulmuş ve ince dövülmüş badem, tereyağı ve yumurta akını karıştırıp iç harcı hazırlayın. Milföy hamurlarını merdane ile açarak inceltin. Hamurun bir kenarına iç harçtan koyup diğer tarafını üzerine kapatın. Yarım ay şekli verip, uçlarını çatalla yapıştırın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbetini çektikten sonra servis yapın.