MALZEMELER
300 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı
200 gram dil peyniri
1 su bardağı toz antep fıstığı
Şerbeti için:
2 su bardağı su
İki buçuk su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı limon suyu
Üzerine: Antep fıstığı
Şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. Daha sonra limon suyu ilave edip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde kadayıfı didikleyin. Eritilmiş tereyağı ile iyice ufalayın. Künefe tepsisini yağlayın. Kadayıfın yarısını serperek tepsiye döşeyin.Üzerine, aralıksız şekilde dil peynirini yerleştirin, antep fıstığı serpin. Kalan kadayıfı yerleştirip, elinizle iyice bastırın. Ocağın üzerinde veya önceden ısıtılmış 180 derece fırında, iyice kızarana dek pişirin. Soğuk şerbeti sıcak kadayıfın üzerine gezdirip, 5 dakika dinlendirin. Antep fıstığı serpip, sıcak olarak servis yapın