Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram tel kadayıf
    250 gram tereyağı
    250 gram dil peyniri

    Şerbeti için: 4 su bardağı su
    4 su bardağı toz şeker
    Yarım limonun suyu
Künefe tepsisini tereyağı ile yağlayın. Tepsiye bir parmak kalınlığında kadayıf döşeyin. Kadayıfın üzerini dil peyniri ile kaplayın. Tekrar bir parmak kalınlığında kadayıf döşeyin. Üzerine, kalan tereyağını gezdirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. Kaynayınca, ağdalanmaması için limon suyu ekleyin. Kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Toz