MALZEMELER
300 gram kadayıf
100 gram tuzsuz dil peyniri
100 gram tereyağı
Yarım kahve fincanı
üzüm pekmezi
1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
4 adet künefe tabağı
Şerbet için suyu küçük bir tencereye koyarak içine şekeri koyun. Kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde tereyağı ile yarım kahve fincanı üzüm pekmezini bulamaç yapıp, tabakların alt ve kenarlarına gelecek şekilde sürün. Kadayıfı elinizle ayırarak, yarısını künefe tabaklarının yarısını dolduracak şekilde didikleyerek yerleştirin. Üzerine tuzsuz peyniri, tepsinin ortasına gelecek şekilde koyun. Tekrar kadayıf ile kapatıp, bir kapla üzerlerine bastırarak sıkıştırın. Çok kısık ateşte künefeleri kızartın. Daha sonra ters çevirip, diğer taraflarını kızartın. Künefeler sıcakken, üzerlerine soğuk şerbeti gezdirip, antep fıstığıyla servis yapın.