Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg tel kadayıf
    250 gram dil peyniri
    100 gram tereyağı
    Üzerine:
    Kaymak ve antep fıstığı
    Şerbeti için:
    3 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    1/4 limon
1 Öncelikle şerbet için su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp, soğumaya bırakın.
2 Tel kadayıfı elinizle didikleyin. Tatlıyı yapacağınız kabı tereyağı ile yağlayın ve kadayıftan ufak parçalar koparın. Yağlanmış kabın
dibine bastırarak yayın ve üzerine bir parça didiklenmiş dil peyniri serpin. Üzerini tekrar kadayıfla kaplayın. Kadayıf ve dil peyniri bitene kadar aynı işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında veya ocak üzerinde alt-üst yaparak kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip, kaymak ve antep fıstığı ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
ETİKETLER