MALZEMELER
100 gram tel kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
Dil peyniri,
ceviz
fıstık
Şerbet için:
1 su bardağı su
1 kahve fincanı toz şeker
Öncelikle şurubu hazırlayın. Bunun için su ve toz şekeri kaynatın. Soğumaya bırakın. Kadayıfı ince ince didin. Tereyağını eritip, toz şekerle karıştırın. Kadayıfı koyacağınız kabın zeminine şekerli yağı dökün. Ardından bir kat kadayıf ilave edin. Dil peynirini üzerine koyun. Tekrar kadayıfı döşeyin. Malzemeleri bu şekilde dizerek bitirin. Ocakta altı hafif kızarana dek pişirin. Ters çevirip diğer yüzünü pişirin. Ters çevirip diğer yüzünü pişirin. Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Fıstık ya da ceviz serpip servis yapın.