Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 çay bardağı yoğurt
    2 adet yumurta
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı sirke
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un

    Üzeri için:
    1 adet yumurtanın sarısı

    Harç için:
    1'er kahve fincanı kıyılmış ceviz, çekirdeksiz üzüm, küp doğranmış kayısı
    1 adet portakalın küp doğranmış kabuğu
    2 çorba kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tarçın

    Şerbet için:
    4 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    Yarım limonun suyu
Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker, sirke ve kabartma tozunu çırpma teli ile iyice karıştırın. Azar azar un ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin. Hamuru bezelere ayırıp, çay tabağı büyüklüğünde açın. Harç için ceviz, üzüm, kayısı, portakal kabuğu, toz şeker ve tarçını karıştırın. Harcı hamurların ortalarına pay edin. Hamurların kenarlarına 1 cm uzunluğunda, 5 adet çizik atıp, yukarıya doğru toplayın. Açılmaması için elinizle sıkın. Üstten sarkan parçalara çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Çorba kaşığı yardımıyla ılık şerbeti sıcak hamurların üzerlerine dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.