Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 adet baklavalık yufka
    250 gram tereyağı
    Muhallebi için:
    1 kg süt
    2 çay bardağı toz şeker
    5-6 çorba kaşığı un
    1 paket vanilya
    5 adet yumurta
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Şerbeti için:
    Bir buçuk su bardağı toz şeker
    Bir buçuk su bardağı su
Beş adet yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste fırın tepsisine yerleştirin. Diğer taraftan muhallebi için, bir tencerede süt, toz şeker ve unu tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ilave edip, ılınması için bir kenara alın. Ilınan muhallebiye bir yandan yumurtaları birer birer ilave ederken, diğer yandan da iyice çırpın. Karabiberi ekleyin. Muhallebiyi, tepsiye dizdiğiniz yufkaların üzerine dökün ve bir spatula ile düzeltin. Geri kalan 5 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, üst üste muhallebinin üzerine yerleştirin. Kalan tereyağı ile tatlının üzerini yağlayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Ilınması için bir kenara alın. Fırından alıp ılıttığınız tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapın.