MALZEMELER
5 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
50 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 su bardağı nişasta
Muhallebi için: 3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Bir buçuk çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı toz şeker
Şerbeti için: 5 su bardağı su
Bir buçuk kg toz şeker
Yarım limonun suyu
Hamuru için, yumurta, yoğurt, margarin, kabartama tozu ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. Azar azar un ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 1 saat bekletin. Diğer taraftan muhallebi için, un ve sütü bir kaba alıp iyice çırpın. Tencereye aktarıp ocağa oturtun. Üzerine margarin ve toz şeker ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Yuvarlayıp üzerlerine nişasta serpin. Daha sonra açabildiğiniz kadar ince açın. Açtığınız yufkalardan 3 parmak genişliğinde şeritler kesin. Şeritlerin uç kısımlarına 1 çorba kaşığı muhallebi koyup muska şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şerbet için, suyu tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca toz şekeri ilave edin. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin. Bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve sıcak tatlının üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.